Douchen in het CRVV

Wielertoeristen die zich na hun verkenning van de Vlaamse Ardennen snel willen verfrissen, kunnen in het Centrum Ronde van Vlaanderen terecht. Voor de luttele prijs van 2 euro geniet u er van een verkwikkende douche (handdoek en zeep incluis).

Op deze site kan je terecht voor toeristische info gerelateerd aan de Ronde van Vlaanderen.

 

Je wil eens fietsen met vrienden doorheen de prachtige Vlaamse Ardennen? Je wil er meteen ook overnachten? Of je zoekt het supporterscafé van Fabian Cancellara of Dries Devenyns? Hoe lang is de kasseistrook Kerkgate? En hoe steil is die verdomde Koppenberg eigenlijk? Alle info voor een geslaagde fietsvakantie of fietstrip in de Vlaamse Ardennen is gebundeld op deze site.

 

Fietsplezier in de streek van de Ronde

Prachtig fietsen in de Vlaamse Ardennen

Kom fietsen in de Vlaamse Ardennen en ontdek waarom dit het geliefkoosde terrein is van duizenden wielertoeristen. Er is voor elk wat wils! Ben je een geoefende fietser? Dan vind je beslist je gading in de Ronde van Vlaanderen-fietsroutes. Sinds 1 april zijn de Ronde van Vlaanderen-fietslussen volledig vernieuwd. Vanaf nu kan je ze naar hartelust gaan uittesten! De nieuwe Ronde van Vlaanderen-fietsroutekaart kan je (voor € 4) aankopen in onze RondeShop of via de toeristische diensten in de Vlaamse Ardennen.  Daarnaast zijn er nog 18 andere fietsroutes bewegwijzerd in de Vlaamse Ardennen. Van 30 tot 50km met verschillende moeilijkheidsgraden. Er is ook het fijnmazige fietsnetwerk, goed voor meer dan 830km fietsplezier! Mountainbikers komen aan hun trekken in de talrijke bossen en velden. Zij hebben 220km aan mountainbiketrajecten bewegwijzerd. Beschik je over een GPS?  De meeste routes kan je ook in Gpx-bestand downloaden.

 

Logeren aan de voet van de Koppenberg?

Au Mazet

Een sportief weekendje uit? Bekijk de logiespagina eens, je vindt er alle verblijfsadressen van de Vlaamse Ardennen. Kies voor een charmante B&B, een ruime vakantiewoning of een aardig hotelletje. Je kan ook kamperen of -waarom ook niet- overnachten in zo’n trekkershut. Er is voor elk wat wils!

Lees meer...

 

Vlaanderens Mooiste Landschap

Genieten in de Vlaamse Ardennen

De kronkelende weggetjes. De daverende kasseiwegen. De steile kuitenbijters en de glooiende vergezichten. Elk jaar opnieuw vormen de Vlaamse Ardennen het unieke decor voor tal van wielerklassiekers, met als hoogtepunt 'Vlaanderens Mooiste': de Ronde van Vlaanderen.

 

Kom zelf ontdekken waarom deze streek het geliefkoosde terrein is van duizenden wielertoeristen. De Vlaamse Ardennen, dat is ‘Vlaanderens Mooiste’ landschap.

 

Het historische Brugge, startplaats van de Ronde

Brugge

Het wondermooie en trotse Brugge maakte tot in de jaren ‘60 steevast deel uit van het parcours van de Ronde van Vlaanderen. Maar toen de Ronde Sint-Niklaas als startplaats koos, gebeurde dit maar sporadisch meer. Tot in 1998. Toen kreeg Brugge de eer die het verdiende; het werd de startplaats van de Ronde van Vlaanderen. De historische Markt en de middeleeuwse straatjes van Brugge vormen een uniek decor voor het feestelijke startgebeuren. Op zondag 3 april reeds voor de veertiende keer en zeker nog t.e.m. 2016.

Het hoeft geen betoog dat Brugge een schat aan toeristische troeven kan aanbieden. Kom ze ontdekken op de site van Toerisme Brugge.

 

© 2012 | Webdevelopment by My-Websitebuilder.com  |  SEO & SEA by Opti-Seo.com ||| mobile