Fietsen in de Vlaamse Ardennen

Kom fietsen in de streek van de Ronde en ontdek waarom dit het geliefkoosde terrein is van duizenden wielertoeristen. Er is voor elk wat wils!

 

Wielertoeristen kunnen voortaan hun hart ophalen aan de nieuwe bewegwijzerde Ronde van Vlaanderen-fietsroutes. Het heeft heel wat voeten in de aarde gehad, maar eindelijk is het dan zover: ze zijn er!!! Kom dus snel de typische Ronde-bulten en de beruchte kasseistroken uittesten en voel je een échte flandrien. Fietsers kunnen opnieuw kiezen uit drie trajecten: geel, rood en blauw. Alle lussen vertrekken en arriveren aan het Centrum Ronde van Vlaanderen.

 

                     

 

- Geel: 103 km (richting Zottegem) Deze route voert je langs glooiende landschappen en is ideaal voor échte kasseivreters met hellingen zoals o.a. Nokereberg, Den Ast, Kortendries, Molenberg, Wolvenberg en Kattenberg en kasseistroken zoals o.a. Huisepontweg, Doorn, Paddestraat, Lippenhovestraat, Jagerij, Kerkgate en Ruiterstraat.

 

- Rood: 114 km (richting Geraardsbergen) Een tocht langs de geschiedenis van de Ronde voor fietsers met de nodige jus in de kuiten. Onder de hellingen die moeten bedwongen worden zitten de Muur, Achterberg, Onderbossenare, Foreest, Steenberg, Valkenberg, Berendries, Elverenberg, Fayte, Bosberg, Eikenmolen, Kortendries, Pottenberg, Kapelleberg, Eikenberg, en Haaghoek.

 

- Blauw: 78 km (richting Ronse) Kortste, maar ook pittigste lus met als hellingen o.a. Oude Kwaremont, Paterberg, Koppenberg, Steenbeekdries, Taaienberg, Muziekberg, Kruisberg, Hoogberg, Mont de l'Enclus en als kasseistroken o.a. Mariaborrestraat, afdaling Stationsberg,...

 

 

 

 

Zijn deze routes te lang of te lastig? Er zijn nog 18 andere fietsroutes bewegwijzerd in de Vlaamse Ardennen. Van 30 tot 50km met verschillende moeilijkheidsgraden. Daarnaast is er ook het fijnmazige fietsnetwerk, goed voor meer dan 830km fietsplezier! Mountainbikers komen aan hun trekken in de talrijke bossen en velden. Zij kunnen genieten van 220km aan bewegwijzerde mountainbiketrajecten. Beschik je over een GPS? De meeste routes kan je ook in Gpx-bestand downloaden.

 

 

© 2012 | Webdevelopment by My-Websitebuilder.com  |  SEO & SEA by Opti-Seo.com ||| mobile