De Vlaamse Ardennen

De Vlaamse Ardennen zijn een uitermate landelijke regio met een typisch glooiend karakter. De kronkelende kasseibanen, heuvels en holle wegen vormen in de lente het décor van de Vlaamse wielerklassiekers. De hellingen zijn een uitdaging voor menig fietser. Wandelaars vinden er oneindige mogelijkheden langs stille en onverharde wegen, door bossen en natuurrijke parken. Achter elke hoek en voorbij elke heuvel wacht een beleving of valt er iets te ontdekken. Het talrijk aanwezig religious en archeologisch erfgoed getuigt van een regio waarin al eeuwen wordt geleefd van en met de natuur.

Oudenaarde: Vandaag de dag wordt de stad wel eens de parel van de Vlaamse Ardennen genoemd. En met rede want het bruisende, levendige centrum en de rustige, wondermooie randdorpjes vormen een ideale combinatie.

Zottegem: Deze stad staat bekend als de Egmontstad en als "de poort van de Vlaamse Ardennen". Ze biedt zowel de natuurliefhebber als de actievere recreant een waaier aan mogelijkheden.

Geraardsbergen: Wie Geraardsbergen zegt, zegt mattentaart. Dit overheerlijke gebakje is eigen aan deze stad. Maar ze heeft nog zoveel meer te bieden...

Ronse: Je zal verrast zijn als je merkt wat er in Ronse allemaal te beleven valt. Je zal verwonderd zijn als je voor het mooiste landhuis van Victor Horta staat. Niet in Brussel, maar hier, in Ronse. Of als je hoort dat het station het oudste van Europa is ...

 

© 2012 | Webdevelopment by My-Websitebuilder.com  |  SEO & SEA by Opti-Seo.com ||| mobile