Oudenaarde, parel van de Vlaamse Ardennen

Het WK wielrennen voor journalisten zal in 2015 in Oudenaarde plaatsvinden. Deze stad louter en alleen de toegangspoort tot de Vlaamse Ardennen noemen, zou haar enkel oneer aandoen. Naast 150 geklasseerde monumenten, is Oudenaarde ook de bakermat van het bruine bier. Een ideale combinatie met haar titel ‘ aankomststad van de Ronde’. Bier, erfgoed en wielrennen zijn de drie pijlers waarop zij haar toeristisch tympanon te rusten legt.

 

 

 

 

 

 

In 2014 werd Oudenaarde nog verkozen tot ‘Ambassadeur van Vlaanderen Lekkerland’ omwille van haar authentiek en typisch bruin bier dat overigens uitstekend combineert met de lokale keuken. Met maar liefst vier brouwerijen op haar grondgebied en de jaarlijkse Adriaen Brouwerfeesten in juni, bloeit de artisanale biercultus als nergens anders in België.

 

 

 

 

 

Daarnaast staat de stad ook in de Vlaamse top-10 van steden met het grootste aantal beschermde gebouwen. Hét paradepaardje van de stad is uiteraard het zestiende-eeuwse stadhuis in Brabantse gotiek met daarop in roodkoper de lokale volksheld Hanske De Krijger. Andere patrimoniale pareltjes die beslist een bezoekje waard zijn, vormen de Sint-Walburgakerk, het Huis de Lalaing en het klein Begijnhof.

 

 

 

 

Voor wie dan weer natuur boven cultuur verkiest, bieden de uitdagende Vlaamse Ardennen de oplossing. Met haar pittige kuitenbijters en bonkige kasseistroken is dit het ideale speelterrein van de Ronde-liefhebber. Hobbel samen met je trouwe tweewieler door de hollewegen en over de befaamde hellingen of trek je stapschoenen aan en verken de clandestiene wegeltjes die de pittoreske dorpen met elkaar verbinden. Niet zo sportief aangelegd? Dan biedt een rondrit in een 2pk’tje of op een Vespa soelaas. Ontdek de getuigenheuvels en unieke lieux de mémoires en neem zo een stukje rust mee naar huis.

 

© 2012 | Webdevelopment by My-Websitebuilder.com  |  SEO & SEA by Opti-Seo.com ||| mobile