Tentoonstellingen

Ronde-Tentoonstelling

101 edities, gebundeld in één permanente Ronde-Tentoonstelling. Dompel je onder in de nostalgie van Vlaanderens Mooiste. De legendarische overwinningen van Eddy Merckx. De tragische val van Jasper Skibby op de Koppenberg. De geweldige solo van Philippe Gilbert. Je herbeleeft het hier allemaal opnieuw.

Kom je graag nog meer te weten? Boek dan een rondleiding met één van onze wielergekke gidsen. Of waarom niet rondgeleid worden door een Rondeheld? Johan Museeuw staat tot jouw beschikking!

Ook de jonge Ronde-fan komt aan zijn trekken. Met een kinderparcours, mede-ontwikkeld door kinderauteur Brigitte Minne, ontdekt hij al spelenderwijs alle geheimen van de Ronde. Dankzij verscheidene parcours is dit geschikt voor kinderen tussen 3 en 12 jaar. Kinderparcours gratis bij aankoop van een kinderticket.

Individueel: €8                60-plussers: €6
Mindervaliden: €6             Groepen (min. 15 personen): €5,50
Gezinsticket: €17,50            Scholen (mits reservatie): €2
Jongeren en studenten: €4         Gidsbeurt (ca. 90min.): €75

Gidsbeurt drievoudig Rondewinnaar Johan Museeuw: 175 euro.

Voor groepen vanaf 30 personen bieden we kant-en-klare arrangementen aan. Ontdek ze hier.

Tijdelijke tentoonstelling

Belgica in Italia Tom Dumoulin mocht de honderdste editie van de Ronde van Italië op zijn palmares schrijven. Een jubileum dat we hier in het Centrum niet ongemerkt voorbij kunnen laten gaan. In onze Giro-expo ontdek je alles over deze eeuweling, met extra aandacht voor de glansprestaties van onze Belgen. Drie Belgen zorgden samen voor 7 eindzeges: Eddy Merckx (5x), Michel Pollentier en Johan De Muynck. En qua Belgische ritoverwinningen staat de teller voorlopig op 159.

De tentoonstelling loopt nog tot eind augustus.
Gratis toegang bij een bezoek aan onze Ronde-tentoonstelling.

Kom je langs met een groep? Hieronder kan je jouw bezoek reserveren, al dan niet met gids. We kijken er alvast naar uit je te mogen verwelkomen.