Markt 43, 9700 Oudenaarde - +32 55 33 99 33


BEDRIJVEN

Wil je als bedrijf een unieke vergaderzaal gebruiken, een Nieuwjaarsdrink organiseren,
presentaties geven, productvoorstellingen doen, … In ons Centrum kan het allemaal!

‘WIELRENNEN IS HET NIEUWE GOLF’. Nee, dit zijn niet onze woorden, maar wel krantenkoppen in onder meer De Telegraaf en The Financial Times. Daarom willen we in het Centrum Ronde van Vlaanderen al onze faciliteiten ter beschikking stellen zodat bedrijven, met het wielrennen als kapstok, hun ambities kunnen waarmaken. Onze twee seminarieruimtes, met een capaciteit tot 200 personen, zijn een inspirerend kader voor vergaderingen, brainstorms, productvoorstellingen, presentaties, lesdagen, … In combinatie met een van onze teambuildingsformules, een bezoek aan de expo of een praatavond met een wielerlegende maak je het helemaal af.

ZAALVERHUUR

Op zoek naar een inspirerend kader om met je team een productieve brainstorm te houden? Wil je een goed bereikbare locatie om een opleiding of beurs te organiseren? Dan zijn onze Paterbergzaal en Kwaremontzaal de ideale plek voor jou.

Paterbergzaal & Kwaremontzaal

Capaciteit tot 200 personen

TEAMBUILDINGSMOGELIJKHEDEN

Op zoek naar een originele teambuilding? Stop met zoeken. Bij ons kan je terecht voor teambuildings op en naast de fiets. Ga op een fietstocht door de Vlaamse Ardennen met een van onze gidsen die je alles vertelt wat je moet weten over de geschiedenis van de route. Of doe mee aan onze Flandrien Trophy. Een teambuilding waarin twee teams het in een unieke strijd tegen elkaar opnemen.

BEGELEIDE FIETSRIT

Een fietsgids kan jouw team echt leren samenwerken door een gamma van toegankelijke activiteiten op en naast de fiets. Ben jij de superknecht die je kopman in de beste uitgangspositie naar de meet brengt of ben jij de wegkapitein die alles in goede banen leidt? Ook tweevoudig wereldkampioen Johan Museeuw smeert zijn kuiten graag in om jou wegwijs te maken doorheen de Rondestreek.


LEES MEER

EXPOBEZOEK

Drama en euforie. Winst en verlies. Pech en onoverwinnelijkheid. Allemaal ingrediënten van de mooiste eendagswedstrijd ter wereld: de Ronde van Vlaanderen. Onze expositieruimte biedt een totaalbeleving van de wonderlijke geschiedenis van Vlaanderens Mooiste. Ga op eigen houtje op verkenning of kruip in het wiel van een van onze (bekende) gidsen.

LEES MEERFLANDRIEN THROPHY

Aluminium geitjes en carbonnen rossen zijn de protagonisten in deze onvergetelijke teambuilding. Sportieve benen ontdekken de prachtige Vlaamse Ardennen per fiets, hun teamgenoten zetten de achtervolging in in een nostalgisch 2CV’tje. Met diverse gezamenlijke opdrachten onderweg wordt het een strijd tussen de teams om de felbegeerde Flandrien Trophy te bemachtigen. Wiens kopman maakt het teamwerk voortreffelijk af?

LEES MEER


VOORDRACHTEN 

Ben je benieuwd naar hoe het er achter de schermen van de wielerwereld allemaal aan toe gaat? Wist je dat de wielerwereld opvallend veel gelijkenissen vertoont met de bedrijfswereld? Of wil je ontroerd en ondergedompeld worden door en in nostalgische wielermomenten?

LEES MEER

Some text here

Some text here

We strelen de voet van de Koppenberg en de kop van de Paterberg, schudden over de oude Kwaremont en de Taaienberg en slalommen over spaghettistraatjes en legendarische kasseistroken, tussen beekvalleien en getuigenheuvels. Onderweg vertellen we stra!e verhalen over de vloek van Ronse, de mythe van de bult van Melden, koersen volgens Briek Schotte, het calorieverbruik van Cancellara…. In de Ronde van Vlaanderenstraat brengen we een eerbetoon aan de helden van de fiets en aan Karel van Wijnendaele, die de Vlaming leerde lezen…over de koers. 

Some text here

Some text here

In de tweede helft van de 7de eeuw eindigde de stevige wandeling van de heilige Livinus in Sint-Lievens-Houtem. Volgens een zeer betrouwbare legende droeg hij onder zijn arm zijn eigen hoofd, dat vele kilometers eerder door heidenen was afgehakt. Lamoraal van Egmont onderging bijna duizend jaar later hetzelfde lot, met meer voorbedachte rade weliswaar. Deze graaf verwierf in Zottegem een kasteel en kreeg er uiteindelijk zijn graf. Die en vele andere histories vertellen we op weg naar de oudste stad in de regio: Geraardsbergen. We blijven daar wel op veilige afstand van Manneke Pis.

Deze busrit wordt in samenspraak vooraf, achteraf of onderweg gecombineerd met:

  • Een bezoek aan de biogeitenboerderij De Volle Maan (3 euro pp, incl. 3 proevertjes).
  • De alcoholdampen in de laatste landbouwstokerij in de Benelux. De maalstoel wordt aangedreven door een imposante stoommachine. (7,5 euro pp, dreupeltjes inbegrepen).
  • Een audiëntie bij de baron. We rijden doorheen een statige beukendreef naar het fraaiste rococokasteel in de Vlaamse Ardennen, waar ooit Lodewijk XVIIIde verbleef en onder meer koning Boudewijn en koningin Fabiola ontvangen werden. We slenteren doorheen salons gedecoreerd met Chinees behangpapier en kuieren dan langs de vijver in het oogstrelende Frans-Engelse park naar het zeldzame openlucht-lovertheater (9 euro pp)
  • Een tasting van de bieren van de artisanale brouwerij Van den Bossche: Lamoral, Pater Lieven, Bu!alo of Zatte Rita. Ook broodjes en hapjes zijn hier verkrijgbaar. (5 euro pp, 2 degustaties inbegrepen).
  • Een bezoek aan Sint-Martens-Lierde, waar tussen de 14de en 18de eeuw, toen ze door keizer-koster Jozef II werd afgeschaft, een kartuizerorde gevestigd was.
  • Een muzikale rondleiding in het atelier van een instrumentenmaker. Je wordt binnengevoerd in de wondere wereld van volksmuziekinstrumenten en krijgt uitleg over houtbewerkingstechnieken (5 euro pp).
  • Een bakdemonstratie en degustatie bij de koningin van de mattentaarten (7 euro pp, ko#e inbegrepen). Kan worden gecombineerd met een stadswandeling.
  • Een klim (te voet of met de bus) tot op de mythische muur. Wie op de top van de Oudenberg even om zijn eigen as draait, waant zich op het dak van de wereld en geniet van een one-million-dollarview over de Vlaamse Ardennen.

Some text here

Some text here

Some text here

Some text here

Some text here

Some text here

BEDRIJFSEVENTS VAN A - Z

Download hieronder onze brochure.

Download

CATERING EN OVERNACHTINGSMOGELIJKHEDEN

Meer info over het groepsmenu van Peloton Cafe vind je via onderstaande link (menu groepen). Op zoek naar de ideale slaapplaats gedurende jouw bezoek aan de Vlaamse Ardennen? Stop met zoeken. Wij werken samen met meer dan 50 logies uit de Vlaamse Ardennen en verwijzen je graag door naar deze pareltjes.

Peloton Cafe

LOGIES