Markt 43, 9700 Oudenaarde - +32 55 33 99 33

In the wheel of... 

Looking for a group cycling experience? No better wheel to settle down in than that of ex-pro cyclists Nikolas Maes, Bert De Backer or Johan Museeuw. They will take you in tow through the beautiful Flemish Ardennes. This region has been the battleground for many spring races, including the Tour of Flanders, for decades. Our former professionals/coaches will be delighted because together they have taken part in many of Flanders' most beautiful races.

Tackling hills, turning cobblestones or swiftly descending, every facet is covered. Expertise and fun will be combined over countless known and unknown stretches. It promises to be a ride with a high Flandrien content, but our peloton pullers are ready to lead you smoothly to the finish. Tips & tricks or perhaps a few well kept anecdotes, every ride is unique.

Groups and companies. Duration and distance are determined in advance so that the ride is always tailored to the participants.

Kruip in het wiel van een van onderstaande fietsbegeleiders:

 

Sep Vanmarcke

Sep Vanmarcke behaalde in 2012 zijn grootste overwinning. In een sprint met drie nam Vanmarcke de maat van Tom Boonen en Juan Antonio Flecha en won zo de Omloop het Nieuwsblad. In de jaren die volgden was Sep steeds een vaste klant in de top 10 van de voorjaarsklassiekers. In 2023 moest Sep onverwacht zijn fiets aan de haak hangen door hartproblemen. Sinds het seizoen 2024 is hij aan de slag als ploegleider bij Israel-Premier Tech.

€1500

Nikolas Maes

Nikolas Maes reed jarenlang als superknecht rond in het wielerpeloton. Hij reed onder andere in dienst van Topsport-Vlaanderen, Quick-Step en Lotto-Soudal. Maes was er ook bij toen Tom Boonen in 2005 in het Spaanse Madrid de wereldtitel veroverde. Na zijn wielercarrière begon Maes aan een nieuw avontuur als ploegleider bij Lotto-Soudal.

€275 /2 hours (+50 euros per additional hour)

Bert De Backer

Bert De Backer werd in 2009 wielerprof bij Skil-Shimano (nu Team DSM-Firmenich Post NL). Hij bleef aan boord bij de ploeg tot 2017. In 2015 loodste Bert zijn ploeggenoot John Degenkolb naar de zege in Parijs-Roubaix. De laatste jaren van zijn wielercarrière reed Bert in dienst van het Franse B&B Hotels-KTM. Sinds zijn wielerpensioen is Bert aan de slag als wieleranalist en cocommentator.

Price on request

Johan Museeuw

De naam Johan Museeuw klinkt in de wielerwereld als een klok. In 1993 kwam Museeuw onder de vleugels van Patrick Levefere: het begin van een jarenlange succesvolle samenwerking. Met 3 overwinningen in zowel de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix is Museeuw een van de beste klassieke renners aller tijden. Geen beter wiel om je in te nestelen voor een rit door de Vlaamse Ardennen dus.

€1000

Dirk De Wolf

Dirk De Wolf was een groot wielerprof in de jaren 80 en 90. Zijn grootste overwinning was in Luik-Bastenaken-Luik in 1992. Verder verzamelde hij een berg aan ereplaatsen in grote koersen tijdens zijn wielercarrière. Na zijn profcarrière ging hij aan de slag als ploegleider en tegenwoordig is hij wieleranalist bij Extra Time Koers.


Per hour: €235 
Half a day: €535
Full day: €1070