Markt 43, 9700 Oudenaarde - +32 55 33 99 33

In het wiel van... 

Op zoek naar een fietsbeleving in groep? Geen beter wiel om je in te nestelen als dat van ex-profrenners, Nikolas Maes, Bert De Backer of Johan Museeuw. Zij nemen jou mee op sleeptouw doorheen de prachtige Vlaamse Ardennen. Wielergeschiedenis ten troef want deze streek vormt al decennialang het strijdtoneel van vele voorjaarskoersen en bij uitstek de Ronde van Vlaanderen. Spek naar de bek van onze gewezen profs/begeleiders want samengeteld stonden zij al tal van keren aan de start van Vlaanderens Mooiste. 

Hellingen aansnijden, kasseien opdraaien of gezwind afdalen, ieder facet komt aan bod. Kunde en plezier worden gecombineerd over talloze bekende en onbekende stroken. Het belooft een rit te worden met een hoog Flandriengehalte maar onze pelotontrekkers staan klaar om je vlot naar de finish te leiden. Tips & tricks of misschien wel een aantal goed bewaarde anekdotes, iedere rit is uniek. 

Voor wie? 
Groepen en bedrijven. Duur en afstand worden op voorhand bepaald zodat de rit steeds op maat is van de deelnemers. 

Kruip in het wiel van een van onderstaande fietsbegeleiders:

 

Sep Vanmarcke

Sep Vanmarcke behaalde in 2012 zijn grootste overwinning. In een sprint met drie nam Vanmarcke de maat van Tom Boonen en Juan Antonio Flecha en won zo de Omloop het Nieuwsblad. In de jaren die volgden was Sep steeds een vaste klant in de top 10 van de voorjaarsklassiekers. In 2023 moest Sep onverwacht zijn fiets aan de haak hangen door hartproblemen. Sinds het seizoen 2024 is hij aan de slag als ploegleider bij Israel-Premier Tech.

€1500

Nikolas Maes

Nikolas Maes reed jarenlang als superknecht rond in het wielerpeloton. Hij reed onder andere in dienst van Topsport-Vlaanderen, Quick-Step en Lotto-Soudal. Maes was er ook bij toen Tom Boonen in 2005 in het Spaanse Madrid de wereldtitel veroverde. Na zijn wielercarrière begon Maes aan een nieuw avontuur als ploegleider bij Lotto-Soudal.

€275 /2 uur (+50 euro per bijkomend uur)

Bert De Backer

Bert De Backer werd in 2009 wielerprof bij Skil-Shimano (nu Team DSM-Firmenich Post NL). Hij bleef aan boord bij de ploeg tot 2017. In 2015 loodste Bert zijn ploeggenoot John Degenkolb naar de zege in Parijs-Roubaix. De laatste jaren van zijn wielercarrière reed Bert in dienst van het Franse B&B Hotels-KTM. Sinds zijn wielerpensioen is Bert aan de slag als wieleranalist en cocommentator.

Prijs op aanvraag 

Johan Museeuw

De naam Johan Museeuw klinkt in de wielerwereld als een klok. In 1993 kwam Museeuw onder de vleugels van Patrick Levefere: het begin van een jarenlange succesvolle samenwerking. Met 3 overwinningen in zowel de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix is Museeuw een van de beste klassieke renners aller tijden. Geen beter wiel om je in te nestelen voor een rit door de Vlaamse Ardennen dus.

€1000

Dirk De Wolf

Dirk De Wolf was een groot wielerprof in de jaren 80 en 90. Zijn grootste overwinning was in Luik-Bastenaken-Luik in 1992. Verder verzamelde hij een berg aan ereplaatsen in grote koersen tijdens zijn wielercarrière. Na zijn profcarrière ging hij aan de slag als ploegleider en tegenwoordig is hij wieleranalist bij Extra Time Koers.

Per uur: €235 
Halve dag: €535
Volledige dag: €1070