Markt 43, 9700 Oudenaarde - +32 55 33 99 33

Lectures

BAre you curious about what happens behind the scenes in the world of cycling?
Did you know that the world of cycling bears a striking resemblance to the world of business?
Or do you want to be moved by and immersed in nostalgic cycling moments?
Then choose a lecture by one of the speakers below. There is something for everyone.

More information


Jamie Anderson & Bernard Moerman

Bernard Moerman is een leiderschapscoach en mentor. Hij is voormalig eigenaar en manager van de internationale wielerschool Cycling Center (Oostkamp en Albuquerque, VS) en continentaal wielerteam Team3M. Hij is een veelgevraagd gastspreker met diverse topics: Inspirational leadership, winning mindset, resilienve en high performing teams. Tot op heden is hij medeoprichter van Flandrien Hotel en Art Galery. 

Jamie Anderson is voormalig docent aan de universiteit van Melbourne en London Business School? Hij is professor strategisch management aan de Antwerp Management school. Beroemd door The Financial Times als 'manager goeroe'. Het is een gastspreker met focus op strategie en innovatie. Hij is medeoprichter van Flandrien Hotel en Art Gallery. 

Richtprijs vanaf €1500

Bert De Backer

Bert inspireert je niet langer alleen op de fiets maar vanaf nu ook naast de fiets. De voormalige renner is de dag van vandaag een veelgevraagd analist en commentator. Tijdens zijn keynote deelt hij ervaringen en laat hij zien hoe jouw carrière er niet veel anders uitziet dan die van een topsporter. Met dezelfde ontembare energie en mindset als wanneer hij over de kasseien vloog staat hij nu klaar om jouw publiek te inspireren! 

Prijs op aanvraag 

Rik Vanwalleghem & José De Cauwer

De koers is een spiegelbeeld van de maatschappij. Een supermetafoor die de mens schildert met zijn grote en kleine kanten. Alles wat mens en maatschappij typeert, komt uitvergroot in de wielersport naar boven. José de Cauwer, ooit zelf wielrenner, ploegleider en bondscoach, weet dat beter dan wie ook. Tijdens een sappige voordracht, met ex-wielerjournalist Rik Vanwalleghem als aangever, ontvouwt hij zijn tien geboden van de ploegleider/ondernemer. Tien metaforische handvaten die een houvast beiden om je medewerkers te motiveren, je bedrijf zinvol uit te bouwen en de weg naar het succes in te slaan. Want de koers, dat is het leven, authentiek, puur en onverbloemd. 

Richtprijs vanaf €1300

Geert Vandenbon

Geert Vandenbon Geert Vandenbon worked for 23 years on the organisation of the most beautiful cycling classic in the world. So he is a privileged witness to Vlaanderens Mooiste. With the help of delicious archive photos, sharp image editing and unique documents, he digs deep into the distant and recent past and looks to the future of the Ronde. € 145

Jurgen Creyf

Jurgen Creyf Paul Deman won the first Tour of Flanders in 1913 and was a spy by bicycle during the all-destructive war of 1914-1918. The full story of this heroic cyclist is told by Jurgen Creyf. For 30 minutes, he will take you on a journey through the amazing life of the very first winner of the Ronde. € 105

Christophe Vandegoor - Radio koers

Christophe Vandegoor followed in the footsteps of the legendary Jan Wauters and is the radio voice of cycling. In his show Radio Koers, he brings together race and music in a wonderful way. Accompanied by two guitarists, he explains the influence his childhood idol Gerrie Knetemann has had on his later life. He also pauses to look at races and riders that touch him in a special way. Close your eyes and listen, because Radio Koers is an ode to the imagination!

Met dank aan onze partners