Markt 43, 9700 Oudenaarde - +32 55 33 99 33


EXPO

Drama en euforie. Winst en verlies. Pech en onoverwinnelijkheid. 
Allemaal ingrediënten van de mooiste eendagswedstrijd ter wereld:
de Ronde van Vlaanderen. Herbeleef al deze momenten in onze expo.


DE SCHATKAMER 

De Ronde van Vlaanderen. De mooiste wedstrijd van het jaar. Hoe bereidden wielrenners zich de afgelopen 100 jaar voor? Hoe beleefden ze een overwinning of een net-niet-overwinning. Wie zijn en waren de mensen achter de helden? Wat ging er door hun hoofd in de eindsprint of tijdens die eenzame laatste kilometers? We bundelden deze verhalen en memorabilia van winnaars en deelnemers aan hun De Ronde van Vlaanderen in een heuse Schatkamer.

Deze expo is gratis toegankelijk bij een bezoek aan de permanente tentoonstellingZET JE IN HET WIEL VAN ONZE GIDSEN

Wil je dat tikkeltje meer? Laat je op sleeptouw nemen door een van onze gidsen. Deze mannen hebben koersbloed door hun aderen stromen en delen hun passie voor de Ronde met jou. De rondleidingen zijn mogelijk in het Nederlands, Engels en Frans. We stellen ze graag aan jou voor:

Michel Debaets

80 euro per gidsbeurt

Patrick Roos 

80 euro per gidsbeurt

Joris Dejaegher

80 euro per gidsbeurt

GIDSEN UIT HET PELOTON

Het wordt helemaal een onvergetelijke ervaring wanneer je je laat rondleiden door een gids die zelf jarenlang in het peloton heeft doorgebracht of er nog steeds actief is. Hang aan de lippen van: van:

Johan Museeuw

350 euro per gidsbeurt

Nico Mattan

250 euro per gidsbeurt 

VOOR DE KLEINE FLANDRIENS

We hebben een apart kinderparcours voor de kleine wielerfans in onze expo.

Ook de kleine wielerfans kunnen hun hartje ophalen in de Ronde-expo. We voorzien een leuk opdrachtenboekje waarna ze zelf op ontdekking kunnen gaan. Hebben ze de eindmeet gehaald? Nog een laatste spurtje tot aan het onthaal om hun prijs in ontvangst te nemen. 

Beschikbaar voor kinderen van 4 tot 12 jaar.