Markt 43, 9700 Oudenaarde - 0(0)55339933

Één onbekende (ex-)profrenner. Één fiets. Één tijd. Dat is The Styxx.

 Van zaterdag 26 maart tot en met het Wereldkampioenschap wielrennen op zondag 25 september  dagen we je uit de tijd van The Styxx te verbreken én om hem te ontmaskeren. Op een parcours van 75km lang zet The Styxx een richttijd neer. Doe jij beter? Of wil jij je gewoon eens meten met een (ex-)prof? Of heb jij net een alziend oog en kan jij achterhalen wie The Styxx is? Neem deel en maak kans op mooie prijzen. 

Powered by 

Het parcours

Deelnemen?

Meet jezelf met The Styxx

 Stap 1: Download de Strava-app en maak een account aan. (Sla deze stap over indien je hier al over beschikt). 

Stap 2: Maak hieronder een Styxx-account aan.

Stap 3: Download het parcours.

Stap 4: Meld je aan in het Centrum Ronde van Vlaanderen en ontvang een segmentsticker om op je frame te bevestigen zodat je een goed overzicht behoudt én een uniek rugnummer (niet verplicht). 

Stap 5: Klik in je pedalen en start je rit.

Stap 6: Geniet van een verfrissende douche in het Centrum Ronde van Vlaanderen (2 euro) en tank bij in het Peloton Café ;-) 

Stap 7: Ga naar de aankomstattractie en genereer je persoonlijk souvenir.

Stap 8: Ga naar huis met een rijkelijk gevulde goodiebag van onze partner Cycling Vlaanderen

Ontmasker The Styxx

 Stap 1: Hou onze social media en deze pagina in de gaten voor tips. 

Stap 2: Heb je al enig idee wie The Styxx is? Laat het ons weten via dit formulier. Opgelet, je kan slechts eenmaal een gokje wagen. Het is dus aan jou om te bepalen wanneer je voldoende zeker bent van je stuk. Maar wacht ook niet te lang, er zijn genoeg kapers op de kust.

 

Safety First 

Veiligheid staat voorop. Om alles zo veilig mogelijk te laten verlopen, hebben we volgende maatregelen getroffen: 

1. Bij het uittekenen van het parcours werd zoveel mogelijk rekening gehouden met verkeersarme baantjes, verkeersvrij bestaat echter niet. 

2. Om geen onnodige risico’s te lopen, wordt de tijd niet bepaald door het verschil tussen start- en aankomsttijd, maar worden de tijden van 16 Strava-segmenten op het parcours opgeteld. Zo is er geen druk bij het kruisen van straten, een gesloten spooroverweg of een rood licht. Het maximale tijdsverschil tussen de beweegtijd en verstreken tijd is beperkt tot 20 minuten. Dit geeft voldoende marge om veilig te rijden, maar zo kunnen er toch geen langere pauzes genomen worden en wordt een eerlijke competitie gegarandeerd.

3. We rekenen op jullie gezond verstand. Neem geen risico’s, daar win je door de getroffen maatregelen niets mee.

Prijzenpot 

Dankzij de steun van onze partners hebben we waardevolle prijzenpot van meer dan 3.000 euro kunnen samenstellen. De exacte prijzen kan je binnenkort hier terug vinden. We geven alvast mee dat de hoofdprijs, een fietsvakantie naar het TUI Cycling Center in Mojacar, verdeeld wordt onder alle deelnemers. De eerste drie van elk klassement gaan sowieso met een waardevolle prijs naar huis. De overige prijzen worden onder alle deelnemers verloot.  Dus ook minder sportieve maken kans op een mooie prijs. 

Top 10