Markt 43, 9700 Oudenaarde - +32 55 33 99 33

Één onbekende (ex-)profrenner. Één fiets. Één tijd. Dit is The Styxx 2024.

Ga de strijd aan met een onherkenbare (ex-)profrenner! The Styxx zette op het parcours van 75 km door de Vlaamse Ardennen een richttijd neer. De tijden van de 13 verschillende strava-segmenten op het parcours worden opgeteld om een eindtijd te bekomen. Waag jouw poging in het verbeteren van de tijd en achterhaal de identiteit van The Styxx. Het gaat niet alleen om een tijdsverbetering, ook wie minder sportief is aangelegd kan dus deelnemen. De top drie van zowel het mannen- als vrouwenklassement vallen in de prijzen. De rest van de prijzen worden verloot onder alle deelnemers. Ga de uitdaging aan met The Styxx van 1 mei t.e.m. 29 september 2024. 


SAFETY FIRST

Veiligheid staat voorop. Om alles zo veilig mogelijk te laten verlopen, hebben we volgende maatregelen getroffen: 

1. Bij het uittekenen van het parcours werd zoveel mogelijk rekening gehouden met verkeersarme baantjes, verkeersvrij bestaat echter niet. En sommige besteed aan het zo verkeersarm mogelijk te maken. 

2. Om geen onnodige risico’s te lopen, wordt de tijd niet bepaald door het verschil tussen starttijd en aankomst, maar worden de tijden van 13 Strava-segmenten op het parcours opgeteld. Zo is er geen druk bij het kruisen van straten, een gesloten spooroverweg of een rood licht. Het maximale tijdsverschil tussen de beweegtijd en verstreken tijd is beperkt tot 20 minuten. Dit geeft voldoende marge om veilig te rijden, maar zo kunnen er toch geen langere pauzes genomen worden en wordt een eerlijke competitie gegarandeerd. 

3. We rekenen op jullie gezond verstand. Neem geen risico’s, daar win je door de getroffen maatregelen niets mee.

Het parcoursDeelnemen 

Meet jezelf met The Styxx

Stap 1: Download de Strava-app en maak een account aan. (Sla deze stap over indien je hier al over beschikt). 

Stap 2: Maak hieronder een Styxx-account aan.

Stap 3: Download het parcours .

Stap 4: Meld je aan in het Centrum Ronde van Vlaanderen en ontvang een segmentsticker om op je frame te bevestigen zodat je een goed overzicht behoudt én een uniek rugnummer (niet verplicht). 

Stap 5: Klik in je pedalen en start je rit.

Stap 6: Geniet van een verfrissende douche in het Centrum Ronde van Vlaanderen (3 euro) en tank bij in het Peloton Café ;-) 

Stap 7 : Ga naar huis met een souvenir van onze partner Kwaremont. 

Ontmasker The Styxx

 Stap 1: Hou onze social media en deze pagina in de gaten voor tips. 

Stap 2: Heb je al enig idee wie The Styxx is? Laat het ons weten via dit formulier. Opgelet, je kan slechts eenmaal een gokje wagen. Het is dus aan jou om te bepalen wanneer je voldoende zeker bent van je stuk. Maar wacht ook niet te lang, er zijn genoeg kapers op de kust.

 


Prijzenpot​

Dankzij de steun van onze partners hebben we volgende mooie prijzenpot kunnen samenstellen. 
Beste tijden The Styxx: 
Eerste plaats: 
Tweede plaats: 
Derde plaats:
10 prijzen die verloot worden onder alle deelnemers: 

Ontmasker The Styxx: 
Eerste plaats: 
Tweede plaats: 
Derde plaats: 
10 prijzen die verloot worden onder alle deelnemers:

Top 10 - Editie 2023